Το παρόν blog σταμάτησε να ανανεώνεται, δεδομένου ότι ο λόγος δημιουργίας του ήταν να δώσει απαντήσεις στη δημιουργία του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Θα συνεχίσει να υπάρχει για κάποιον που θέλει να ανατρέξει σε γεγονότα και αναφορές της κρίσιμης διετίας δημιουργίας του Καλλικράτη [~2010]... Για αναρτήσεις που αφορούν: την ενέργεια, το περιβάλλον και γενικότερα θέματα ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας στο www.energeiakozani.gr τοποθετήσεις και άλλα που αφορούν τη δραστηριότητα και τις θέσεις μου στο www.mavromatidis.gr

Δημήτρης Μαυροματίδης

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Υπουργείο Εσωτερικών - ΕΝΑΕ: Στο τραπέζι η διοικητική μεταρρύθμιση

Αναδημοσίευση: Εφ. Εθνος, 4/12/09

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) είχε χθες το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούσης.
Στη συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν «επί τάπητος» ζητήματα που αφορούν τη διοικητική μεταρρύθμιση, καθώς και άμεσα αιτήματα των νομαρχιών όσον αφορά τους διαθέσιμους πόρους και τις αρμοδιότητές τους. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της ΕΝΑΕ ζήτησαν να μην ισχύσει η περικοπή των εσόδων κατά 13,5% από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, την οποία είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Παράλληλα, συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νομαρχίες με τη συντήρηση των οδικών δικτύων. Οι εκπρόσωποι της ΕΝΑΕ τόνισαν στον υπουργό ότι το κράτος έχει αποδώσει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα στις νομαρχίες, χωρίς, όμως, παράλληλα να παραχωρήσει τους αντίστοιχους πόρους.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη διοικητική μεταρρύθμιση και την περιφερειακή συγκρότηση του β βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, επιβεβαίωσε τη στήριξη των εκπροσώπων της ΕΝΑΕ στην προοπτική θεσμοθέτησης της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της Νέας Αρχιτεκτονικής που σχεδιάζει η κυβέρνηση

AddThis Social Bookmark Button

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου