Το παρόν blog σταμάτησε να ανανεώνεται, δεδομένου ότι ο λόγος δημιουργίας του ήταν να δώσει απαντήσεις στη δημιουργία του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Θα συνεχίσει να υπάρχει για κάποιον που θέλει να ανατρέξει σε γεγονότα και αναφορές της κρίσιμης διετίας δημιουργίας του Καλλικράτη [~2010]... Για αναρτήσεις που αφορούν: την ενέργεια, το περιβάλλον και γενικότερα θέματα ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας στο www.energeiakozani.gr τοποθετήσεις και άλλα που αφορούν τη δραστηριότητα και τις θέσεις μου στο www.mavromatidis.gr

Δημήτρης Μαυροματίδης

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

ΤΕΔΚ Κοζάνης: Στάση αναμονής για τον νέο «Καποδίστρια»

Αναδημοσίευση: Εφ. Πρωινός Λόγος, του Παναγιώτη Πλιάτσου, 23/10/09

Τις οριστικές αποφάσεις της νέας κυβέρνησης, αλλά και τη στάση της κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων σχετικά με την προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας φαίνεται πως αναμένει και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κοζάνης, όπως διεφάνη από τη χθεσινή, πρώτη μετά τις βουλευτικές εκλογές, συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Ένα Δ.Σ. στο οποίο συμμετέχει, πλέον, ο δήμαρχος Ελίμειας Αθανάσιος Ματιάκης, ο οποίος μετά και τη χθεσινή, ομόφωνη απόφαση, καταλαμβάνει τη θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να μετατεθεί για τα τέλη Νοεμβρίου το ετήσιο, τακτικό συνέδριο της ΤΕΔΚ, το οποίο θα έχει ως θέμα του την αναπτυξιακή προοπτική του Νομού Κοζάνης.

Ιδιαίτερα κρίσιμο για τις αποφάσεις των κατά τόπους ΤΕΔΚ θα είναι, πάντως, το σημαντικό, από όλες τις πλευρές, συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές (μάλλον τον Ιανουάριο) του 2010, στην Αθήνα, όπου και θα συζητηθεί ο νέος «Καποδίστριας». Ένα συνέδριο το οποίο θα λάβει, φυσικά, υπόψη του τις οριστικές αποφάσεις και της κυβέρνησης, που θα ανακοινωθούν στα τέλη του έτους. Χθες, κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ, αποφασίστηκε, πάντως, να δοθεί μια παράταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί τελικά η περίφημη μελέτη σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση και τους προτεινόμενους Δήμους στο Νομό Κοζάνης. Όπως σημείωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Σάββας Ζαμανίδης, η ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση της μελέτης ανήκει στους ίδιους τους Δήμους και τους δημάρχους, καθώς δεν έχουν δώσει ακόμη όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έχει ζητήσει η μελετητική ομάδα.

Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, ο κ. Ζαμανίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «έχει ξεκινήσει μια καινούρια περίοδος, η οποία θα έχει μεγάλη σημασία για τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού, όπως φαίνεται από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση τη διοικητική μεταρρύθμιση και στις επόμενες εκλογές να πάμε με καινούρια σχήματα». Ο ίδιος επανέλαβε πως «επαναδιαβεβαιώσαμε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση, με την προϋπόθεση να δοθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι πόροι που απαιτούνται για την εκτέλεσή τους», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως «σαν Νομός θα είμαστε έτοιμοι σύντομα να καταθέσουμε την πρότασή μας και θα λάβουμε υπόψη τη θέση των δημάρχων της περιοχής μας».

AddThis Social Bookmark Button

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου