Το παρόν blog σταμάτησε να ανανεώνεται, δεδομένου ότι ο λόγος δημιουργίας του ήταν να δώσει απαντήσεις στη δημιουργία του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Θα συνεχίσει να υπάρχει για κάποιον που θέλει να ανατρέξει σε γεγονότα και αναφορές της κρίσιμης διετίας δημιουργίας του Καλλικράτη [~2010]... Για αναρτήσεις που αφορούν: την ενέργεια, το περιβάλλον και γενικότερα θέματα ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας στο www.energeiakozani.gr τοποθετήσεις και άλλα που αφορούν τη δραστηριότητα και τις θέσεις μου στο www.mavromatidis.gr

Δημήτρης Μαυροματίδης

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Ορίστηκαν οι επιτροπές για τον Καποδίστρια2

Από την εφημερίδα το Βήμα 30 Οκτ 09 με τίτλο "Προετοιμάζονται τα νομοσχέδια για εκλογικό νόμο και «Καποδίστρια»":

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση συγκροτήθηκαν οι επιστημονικές επιτροπές που θα καταρτίσουν τα νομοσχέδια για τον νέο εκλογικό νόμο και για τον «Καποδίστρια 2». Οι επιτροπές, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, αναλαμβάνουν άμεσα το έργο τους έτσι ώστε οι θεσμικές πρωτοβουλίες να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην επιτροπή για τον εκλογικό νόμο μετέχουν ο κ. Ν. Αλιβιζάτος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Αθ. Διαμαντόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Σ. Δώδος, επίκουρος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Ηλ. Νικολακόπουλος , καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κυρία Λίνα Παπαδοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και ο κ. Φ. Σπυρόπουλος , καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην επιτροπή για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας μετέχουν ο κ. Χ. Ανθόπουλος, επίκουρος καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ο κ. Ράλλης Γκέκα ς, οικονομολόγος, ο κ. Αθ. Καταρτζής , γενικός διευθυντής Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Χ. Κουταλάκης, λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Γ. Σωτηρέλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Θ. Χατζηπαντελής , καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο κ. Ν. Χλέπας, Αναπληρωτής Καθηγητής Περιφερειακής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

AddThis Social Bookmark Button

2 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    30 Οκτωβρίου 2009 στις 6:24 π.μ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ? ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ? ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ  
    30 Οκτωβρίου 2009 στις 6:35 π.μ.

    Στις 8/9/2008, πριν 14 μήνες, η παράταξη Αυτοδιοικητικό Κίνημα της ΚΕΔΚΕ, υπό τον Πάρι Κουκουλόπουλο, έψεγε, ως όφειλε το προτεινόμενο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης του ΙΤΑ και μάλιστα με αφοπλιστικό τρόπο. Περιμένουμε τις απόψεις της παράταξης σήμερα για το ίδιο θέμα.

Δημοσίευση σχολίου