Το παρόν blog σταμάτησε να ανανεώνεται, δεδομένου ότι ο λόγος δημιουργίας του ήταν να δώσει απαντήσεις στη δημιουργία του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Θα συνεχίσει να υπάρχει για κάποιον που θέλει να ανατρέξει σε γεγονότα και αναφορές της κρίσιμης διετίας δημιουργίας του Καλλικράτη [~2010]... Για αναρτήσεις που αφορούν: την ενέργεια, το περιβάλλον και γενικότερα θέματα ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας στο www.energeiakozani.gr τοποθετήσεις και άλλα που αφορούν τη δραστηριότητα και τις θέσεις μου στο www.mavromatidis.gr

Δημήτρης Μαυροματίδης

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Παρούσα στη διοικητική μεταρρύθμιση δηλώνει η ΚΕΔΚΕ

Αναδημοσίευση: Εφ. Ελευθεροτυπία, 26/10/09

Τη συμμετοχή του στον ευρύτερο διάλογο για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση ανακοίνωσε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ).

Ο πρόεδρος του ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, ανακοίνωσε πως θα συμμετέχουν εκπρόσωποι και στις δύο επιτροπές, την επιστημονική και την παρακολούθησης, που πρόκειται να συσταθούν από το υπουργείο Εσωτερικών .

Όπως ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης δεν πρέπει οι θέσεις της ΚΕΔΚΕ να αλλάζουν, όταν αλλάζει η κυβέρνηση και ζήτησε να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση στη χώρα.

Σχετικά με τα τρέχοντα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, το δ.σ. της ΚΕΔΚΕ δηλώνει πως δεν θα διαπραγματευθεί ούτε ένα ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους των Δήμων.

Όσον αφορά στο τέλος παρεπιδημούντων όπου και καταργήθηκε, η ΚΕΔΚΕ προτείνει είτε την επαναφορά του, ή την αντικατάστασή του με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που θα αντικαταστήσει το ΕΤΑΚ.

AddThis Social Bookmark Button

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου