Το παρόν blog σταμάτησε να ανανεώνεται, δεδομένου ότι ο λόγος δημιουργίας του ήταν να δώσει απαντήσεις στη δημιουργία του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Θα συνεχίσει να υπάρχει για κάποιον που θέλει να ανατρέξει σε γεγονότα και αναφορές της κρίσιμης διετίας δημιουργίας του Καλλικράτη [~2010]... Για αναρτήσεις που αφορούν: την ενέργεια, το περιβάλλον και γενικότερα θέματα ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας στο www.energeiakozani.gr τοποθετήσεις και άλλα που αφορούν τη δραστηριότητα και τις θέσεις μου στο www.mavromatidis.gr

Δημήτρης Μαυροματίδης

Τελευταία νέα από το www.mavromatidis.gr...

Ο Μανώλης Στεργίου Δήμαρχος Βελβεντού σχολιάζει για τον Καποδίστρια 2

Το σχόλιο του κ. Στεργίου Μανώλη Δημάρχου Βελβεντού στην προηγούμενη ανάρτηση παρατίθεται παρακάτω αυτούσιο:
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 1/9/2008. ΑΦΟΡΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΣΤΙΝΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2.
Σε ότι αφορά αυτή καθ’ αυτή την πρόταση του ΙΤΑ επισημαίναμε ότι δε μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μιας σοβαρής κριτικής, αφού εξ’ αντικειμένου στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Πως είναι δυνατόν μια επιστημονική επιτροπή να προτείνει την χάραξη των νέων ορίων των ΟΤΑ όταν δε γνωρίζει ποιες αρμοδιότητες από το Κεντρικό Κράτος θα μεταφερθούν στους Δήμους, ποιες στην Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όταν δε γνωρίζει τους πόρους, τους μηχανισμούς κ.α., δηλαδή δε γνωρίζει το θεσμικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Επιπλέον, δεν έχει γνώση των πολιτιστικών, ιστορικών, μορφολογικών, οικονομικών, κοινωνικών στοιχείων, των υποδομών της κάθε περιοχής και άλλων κριτηρίων που έχουμε θέσει. Το μόνο και αναμφισβήτητο στοιχείο που διέθετε η επιτροπή ήταν ο πληθυσμός και η έκταση του κάθε Δήμου.
ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Ο ΘΥΜΝΙΟΣ ΣΩΚΟΣ, Γραμματέας του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ στις 1/9/2008.
ΑΣ ΤΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΣΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΤΑ.
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ: Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση που οδηγεί σε έναν νέο και πρωταγωνιστικό ρόλο την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κατά τους ειδικούς η μείωση του αριθμού των δήμων. Ο Καποδίστριας 2δηλαδή, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του οποίου έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει ο νέος υπουργός Εσωτερικών. Και βάση για τη σύνταξη του νόμου;

Οι μελέτες της ΚΕΔΚΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), με τη «σφραγίδα» του πανεπιστημιακού και διακεκριμένου συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου. ΚΕΔΚΕ και ΙΤΑ έχουν επίσης ολοκληρωμένες μελέτες για την αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τα μητροπολιτικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.

AddThis Social Bookmark Button

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου